19 februari 2012

Skriva som Joyce eller Proust


Fem minuter sen. Satan, inte nu igen! Okej, framme. Borde jag knacka? Eller ska jag bara gå in? Jag knackar. Öppna, öppna, öpnna! Oj, hon ser arg ut. Titta henne inte i ögonen. Okej, var kan jag sitta? Nej, det är för långt fram. Vad sägs om där? Jo, men det låter bra. Var tyst nu och öppna böckerna. Vad pratar de om? Wow, jag är heeeelt lost. Någonting om bakterier. Sida 134 i boken. Okej så vad är klockan? 13.12? Har det inte gått mer än sju minuter sen jag kom in i klassrummet? Aja, försök få tiden att gå bara. Hm, jag behöver verkligen måla om mina naglar. Kanske i lila, med glitter. Det ser så snyggt ut när det skiftar färg i ljuset. Ytterligare tio minuter. Oh oh oh oh, uptown girl, she's been living in her uptown world. Gud vad jag saknar Ida. Jag undrar vad hon gör. Ska nog ta en bild till henne och lägga upp på instagram "@glosin, saknar dig så mycket", sådär. Klar. Jag borde verkligen ha gjort läxan till idag, jag har ingen aning om vad det är de pratar om. Aja, det är försent för det nu, får göra det till nästa lektion. Halva lektionen förbi. Kan vi inte bara slutaaaaaaaaa? Okej, nej men nu ska vi jobba själva, det brukar vara chill. Ladida, virus och bakterier.. Det måste va mer färg när vi ritar bakterierna. Gul, gul blir en bra färg på bakterierna. Jag undrar vad jag ska göra ikväll. Kanske gå ut. Det är trots allt fredag. Måste kolla med Mucho och Ellen "vad händer ikväll, blire utgång?". Virusen får vara röda. Sms! Mucho! "Öla på dovas?", vad trevligt! "fett påååååååå, vilka?", okej då var det spikat! Tio minuter kvar. Sluta, sluta, snart ska vi sluta. Kan ju börja plocka ihop lite smått. Yes, då var det äntligen slut. Mat! Mat! Mat!

3 kommentarer:

 1. Och hur kändes det att skriva på detta vis? Lätt? Svårt? Avslöjande? Ytligt?
  Den inre monologen kan väcka ganska olika känslor till liv hos läsare och hos skribenter. Undrar vilka som är dina?

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker det här är ett av de roligare sätten att skriva på. det känns som att det inte finns lika mycket regler att följa eller riktlinjer att hålla sig till. föredrar att skriva på det sättet snarare än långa utläggningar om huruvida august strindberg var en kvinnohatare eller inte.

   Radera
 2. Ja - den där beskrivningen av en lektion känner nog många igen. Funderade du på att låta yttervärlden "banka på" lite tydligare någon gång? Kanske låta några röster höras eller så?
  Ochhur kändes det att skriva? Lätt? Självklart? Eller...?
  När Joyce började var det revolutionärt! Hur är det idag?

  SvaraRadera